Fietsen in Zeeland

Fietsen in Zeeland op het Eiland Tholen.

Het eiland Tholen een paradijs voor fietsers. Hier fiets je op veel plaatsen buitendijks op de grens van land en water. Met uitzicht op de Oosterschelde, op de dijken en zeeweringen. Je ziet de zeilers en scheepvaart aan je voorbij trekken terwijl je aan de andere kant het Zeeuwse achterland ziet. Hierdoor is Zeeland een fietsprovincie bij uitstek.

Dit kan je in alle jaargetijden beleven.

Langs de dijken vind je getijzones. Dit is een gebied tussen de hoog – en laagwaterlijn. Tussen de stenen scharrelen krabben en kun je alikruik of paardenanemoon tegenkomen.

Natuurgebieden op Tholen: de Krabbenkreek

Rammegors         Stinkgat           de Bruintjeskreek           van Haaftenpolder              Pluimpot

Hier brengen veel vogelsoorten in de zomer hun jongen groot en er zijn op verschillende plaatsen kijkschermen en vogelhutten.

Deze zijn op de fiets goed te bereiken

Het eiland Tholen beschikt over verschillende fietsroutes. Maar je kan ook aan de hand van fietsknooppunten je eigen route samenstellen. Je kunt kiezen of je ‘in de wind’ of ‘uit de wind’ wilt fietsen. Je kan zelf je begin – en eindpunt bepalen. Er zijn op de routes voldoende terrasjes, bankjes om uit te rusten en wat te eten en te drinken.

Er zijn in heel Zeeland voldoende oplaadpunten voor de elektrische fiets, zodat je tijdens je picknick letterlijk én figuurlijk de batterij weer kunt opladen.

Ook is het mogelijk om vanuit de haven van Sint Annaland met de fiets over te steken naar Zierikzee en zeehonden te spotten onderweg.

Men kan met het pontje vanuit Gorishoek naar Yerseke varen en terug.

Dit is alleen in het hoogseizoen.

Neem ook altijd je verrekijker en camera mee om de mooie landschappen en karakteristieke dorpjes vast te leggen. Fietsen is de beste manier om het eiland Tholen te ontdekken. Stille kronkelende weggetjes met een mooi uitzicht over het polderlandschap.

Hier is het rustig en kom je weinig auto’s tegen.

Ook in het hoogseizoen is het hier rustig fietsen en genieten.

De dijken zijn de belangrijkste elementen van het polderlandschap en bezitten een rijke flora en fauna, begroeid met gras en worden begraasd door schapen en koeien.

Zeeland is een fietsparadijs bij uitstek.

Ga ook eens een weekje fietsen op het eiland Tholen.