Fietsen langs de Oosterschelde.

Loading

Fietsen op het Eiland Tholen.

Fietsen langs de Oosterschelde.

Het Zeeuwse fietsknooppuntennetwerk biedt vele mogelijkheden om te fietsen op het eiland Tholen.

Zeeland is uitgeroepen tot 5 sterren fietsprovincie. Het Landelijk Fietsplatform heeft dit bekendgemaakt. Zeeland krijgt de hoogst mogelijke beoordeling van vijf sterren in de kwaliteitsmonitor.

Het eiland Tholen een paradijs voor fietsers. Hier fiets je op veel plaatsen buitendijks op de grens van land en water. Met uitzicht op de Oosterschelde, op de dijken en zeeweringen. Je ziet de zeilers en scheepvaart aan je voorbij trekken terwijl je aan de andere kant het Zeeuwse achterland ziet. Hierdoor is Zeeland een fietsprovincie bij uitstek.

Dit kan je in alle jaargetijden beleven.
Fietsen aan de Oosterschelde
Fietsen buitendijks

Langs de dijken vind je getijzones. Dit is een gebied tussen de hoog – en laagwaterlijn. Tussen de stenen scharrelen krabben en kun je alikruik of paardenanemoon tegenkomen.

Natuurgebieden op Tholen: de Krabbenkreek

Rammegors         Stinkgat           de Bruintjeskreek           

van Haaftenpolder              Pluimpot

Hier brengen veel vogelsoorten in de zomer hun jongen groot en er zijn op verschillende plaatsen kijkschermen en vogelhutten.

Fietsen langs de OosterscheldeDeze zijn op de fiets goed te bereiken Het eiland Tholen beschikt over verschillende fietsroutes. Maar je kan ook aan de hand van fietsknooppunten je eigen route samenstellen. Je kunt kiezen of je ‘in de wind’ of ‘uit de wind’ wilt fietsen. Je kan zelf je begin – en eindpunt bepalen. Er zijn op de routes voldoende terrasjes, bankjes om uit te rusten en wat te eten en te drinken.

Er zijn in heel Zeeland voldoende oplaadpunten voor de elektrische fiets, zodat je tijdens je picknick letterlijk én figuurlijk de batterij weer kunt opladen.

Ook is het mogelijk om vanuit de haven van Sint Annaland met de fiets over te steken naar Zierikzee en zeehonden te spotten onderweg.

Fietsen in Zeeland
Fietsen op het Eiland Tholen

Men kan met het pontje vanuit Gorishoek naar Yerseke varen en terug.

Dit is alleen in het hoogseizoen.

Neem ook altijd je verrekijker en camera mee om de mooie landschappen en karakteristieke dorpjes vast te leggen. Fietsen is de beste manier om het eiland Tholen te ontdekken. Stille kronkelende weggetjes met een mooi uitzicht over het polderlandschap. Hier is het rustig en kom je weinig auto’s tegen.

Fietsen langs de Krabbenkreek
Fietsen buitendijks langs de Oosterschelde.

Fietsen langs de Oosterschelde ook in het hoogseizoen is het hier rustig fietsen en genieten.

De dijken zijn de belangrijkste elementen van het polderlandschap en bezitten een rijke flora en fauna, begroeid met gras en worden begraasd door schapen en koeien.

Fietsprovincie op de grens van land en zee

In Zeeland kun je fietsen in een uniek landschap op de grens van land en zee. Het fietsknooppuntensysteem in Zeeland is in 2015 herzien. Borden zijn vernieuwd en de voor Nederland unieke ‘in de wind, uit de wind’ buitendijkse fietspaden zijn geïntroduceerd. Ook zijn in 2015 meerdere onveilige situaties aangepakt. Het Routebureau VVV Zeeland is verantwoordelijk voor het knooppuntensysteem en zet zich al jaren in voor het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het Zeeuwse fietsknooppunten netwerk.

Zeeland is een fietsparadijs bij uitstek.

Fietsen bij zonsondergang langs de oosterschelde.
Fietsen bij zonsondergang langs de oosterschelde.

Ga ook eens een weekje fietsen op het eiland Tholen.