Vakantie Oosterschelde

Loading

Oosterschelde een uitzonderlijke locatie.

De Oosterschelde is een Noordzeearm in de provincie Zeeland, die omgeven wordt door de schiereilanden Schouwen-Duiveland, Tholen, Zuid-Beveland en Noord-Beveland.

De Oosterschelde is het grootste Nationaal Park van Nederland met veel mogelijkheden voor recreatie en Vakantie. Rondom de Oosterschelde zijn veel campings en Recreatieparken.

Mooie dorpjes met een hoog Anton Pieckgehalte, steden met monumentenpanden. Stegen met kinderkopjes, stoeptegels van Belgisch hardsteen en muren opgetrokken uit Belgische moppen. De oude Zeeuwse dorpen zijn pittoresk . Beleef de idyllische kant van Zeeland in een van haar prachtige historische woonplaatsen. 

Sinds het bestaan  van de Oosterscheldekering in 1986 kan deze zeearm volledig van zee worden afgesloten en heeft een oppervlakte van 350 km². Een deel hiervan valt bij laag water droog.

Zeehonden Sint Annaland
Zeehonden

 

Zonsondergang Oosterschelde
Zonsondergang aan de Oosterschelde.

Sinds 8 mei 2002 valt dit onder de naam Nationaal Park  het grootste van Nederland. Het onderwaterleven  is  namelijk zeer gevarieerd en, voor veel soorten vis is het een belangrijke kraamkamer.

Oosterscheldekering

De Oosterscheldekering is het grootste en beroemdste Deltawerk. De 9 km lange stormvloedkering sluit de Oosterschelde af bij dreigend hoogwater.

Deze waterkering is een afsluitbare stormvloedkering en bevat grote schuiven die bij zware storm, al dan niet in combinatie met een springvloed, gesloten kunnen worden, zodat het hoogwater niet de Oosterschelde binnen kan komen. Bij een verwachte waterstand van +3,00 m NAP worden de schuiven gesloten vanuit de bedieningskamer in het Ir. J.W. Topshuis op Neeltje Jans. Als hier niemand aanwezig is, zullen de schuiven bij +3 m NAP automatisch sluiten. Sinds de ingebruikname in 1986 zijn de schuiven 19 maal gesloten geweest, Afgezien van testsluitingen.

Duiken in de Oosterschelde

Op de bodem is vaak nog wel het een en ander aan leven te zien. Er wordt hier om die reden veel gedoken door duikers vanuit verschillende delen van Europa. Een van de mooiste duikstekken is bij het strand van Sint Annaland aan de Krabbenkreek. De Krabbenkreek is een uitloper van de Oosterschelde.

Ook de kreeften en mosselen uit de Oosterschelde zijn bekend en van hoge kwaliteit.

Dit is een uitstekende vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Op het eiland Tholen valt nog heel veel te ontdekken.

Wandelen langs de Krabbenkreek is een belevenis op zich en neem vooral je verrekijker en camera mee om dit moois vast te leggen.

Beleef ons Nationaal park  de Oosterschelde.